Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyiptom nyerte az Afrikai kupát!

2008.02.11
 
(0)
A döntő két résztvevője már a csoportkör első fordulójában is találkozott, akkor a parádézó címvédő 4-2-re nyert.

A finálé elején a kameruniak voltak az aktívabbak, majd a 7. percben Abd Rabu 20 méteres lövését Kameni bravúrral hárította. Nem sokkal később ismét dolga akadt az Espanyol kapusának, Moavad lözéptávoli lövését kellett hárítania.

A 14. percben Abutrika próbálkozott 21 méterről, újra Kameni volt a végállomás. Két perccel később kényszerű cserére került sor: a sérüléssel bajlódó A. Song nem bírta tovább, helyére Binya állt a kameruniaknál. A 19. percben Geremi lövését hárította Al Hadari, akinek először kellett bravúrt bemutatnia.

A 20. percben Moteab csatázott a kameruni hálóőrrel, a próbálkozást Kameni kiütte, Abutrika pedig a léc fölé lőtt. A következő negyedóra élénk mezőnyjátékot és kevés lehetőséget hozott, majd a 37. percben Eto'o lódult meg a bal oldalon, majd kevéssel tévesztette el a kaput.

Hatvan mp-cel később újra Moteab kísérletezett, de ezúttal sem tudta legyőzni a parádézó Kamenit. A szünetig már nem láttunk újabb nagy helyzetet.

A fordulás után öt percet kellett várni az első lehetőségre, Zaki tesztelte az ellenfél hálóőrét, termésezetesen sikertelenül…A 62. percben már Kameni is verve volt, de Zaki beadása után Abd Rabu fejese a jobb oldali kapufáról pattant ki.

A 76. percben megszületett a címvédő egyiptomiak vezető gólja: R. Song kétszer is felszabadíthatott volna, de nem tette, így Zidan meglódulhatott, majd Abutrikához passzolt, aki 13 méterről bevette Kameni kapuját. Így az idei Afrikai Nemzetek Kupáján már 99 találatnál jártunk.

A végén Kamerun mindent megtett a győzelemért, de csak helyzetekig jutott.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.