Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elefántcsontpart - Guinea 5-0

2008.02.04

Elefántcsontpart: Barry, Eboue, Romaric, Meite, Boka, Keita, Y. Toure, Zokora, Kalou, Dindane, Drogba.
 
Guinea: K. Camara, Bah, Diallo, I. Camara, Jabi, Zayatte, I.Bangoura, Johnson, Sacko, Youla, Mansaré.

Gól: Keita (25.), Drogba (70., 81.), Kalou (72., 86.) 
Sárga lap: I. Camara
Piros lap: -
Összefoglaló

Dider Drogba és társai már az első félidőben is hatalmas fölényben futballoztak, de ? elsősorban Kemoko Camara remek védéseinek köszönhetően ? csak egygólos előnyt tudtak szerezni: Kader Keita éles szögből talált be egy remek, váratlan lövéssel.

A szünet után is folytatódott az elefántcsontparti dominancia, ehhez képest a 62. percben kis híján egyenlített Guinea Jabi sunyimód laposan meglőtt szabadrúgása után, amely azonban centikkel elkerülte a jobb alsó sarkot.

Ám a guineaiaknak kár volt megrángatniuk az oroszlán (illetve, mivel nem Kamerun volt az ellenfél, inkább az elefánt) bajszát: a következő négy percben Elefántcsontpart kivégezte ellenfelét.

Az esélyes már a 68. percben bebiztosíthatta volna a győzelmet, de Yaya Touré ekkor még hiába adott parádés labdát Aruna Dindanénak, és ő hiába kerülte meg okosan a guineai kapust, kissé kisodródva, öt méterről sikerült az üres kapu helyett az oldalhálót eltalálnia, de ez csak a közelgő vihar előszele volt.

Két perc múlva ugyanis az egyébként ezen a meccsen hiperaktivitással nem vádolható Dider Drogba kilépett két védő között, és hét méterről a hosszú sarokba passzolt. Újabb két perccel később pedig végleg eldőlt a meccs: Drogba jól ugratta ki Kalou-t, akinek ismét csak a kapus mellett kellett ellépnie, és nagyjából 13 centiméterről már nem hibázta el az üres kaput.

Már ez a gól is leginkább a kispályás foci szépségeire emlékeztetett, de a végére a teljesen szétesett guineai védelem, így a 81. percben Yaya Touré kényelmesen begyalogolhatott a büntetőterületen belülre, középre gurított labdáját pedig a szintén egyedül álldogáló Kalou gurította be.

És még nem volt vége: miután ismét kigurigázták a guineai bekkeket, a 86. percben az éppcsak beállt Bakari Koné 18 méterről bombázott a felső sarokba ? és addigra ő már egy ziccert is kihagyott. Az utolsó pecekre pedig már csak némi barátságtalan rugdosódásra jutott idő.

Ghána után tehát Elefántcsontpart is bebiztosította a helyét a legjobb négy között, ráadásul imponáló játékkal: veretlenül, immár 13?1-es gólkülönbséggel áll a csapat, amely a fináléba jutásért pénteken Egyiptom vagy Angola legjobbjaival csatázhat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.